1920x300

Derneğimiz Özel Çocuklar Şenliğini düzenledi

68

Derneğimizin Dışışleri Baknalığı AB Başkanlığı ve Hazine ve Maliye Bakanlığı Merkezi ve Finans İhale Birimi tarafından desteklenen Yerel Sivil Toplum Kuruluşları Hibe Programı kapsamında desteklenen  "YALNIZ DEĞİLSİNİZ UBED SİZİNLE" adlı projemizin faaliyeti olarak Özel Çocuklar Şenliğini gerçekleştidik.

 

Engelliler Haftası kapsamında Uluslararası Büyük Eğitimciler ve Özel Eğitimciler Derneği (UBED) ve Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 2 Mayıs 2019 tarihinde Altındağ Kapalı Spor Salonu´nda düzenlenen şenliğe, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Altındağ Kaymakamı Erol Karaömeroğlu, İlçe Belediye Başkanı Asım Balcı, Milli Eğitim Müdür Vekilimiz Hayati KOCA, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer ve UBED Başkanı Dursun UÇAN katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan şenlikte, engelli öğrenciler hazırladıkları mehteran gösterisini sundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Şefika Biçer ise özel eğitim gören çocukların topluma kazandırılması konusunda destek veren herkese teşekkür etti.

Uluslararası Büyük Eğitimciler ve Özel Eğitimciler Derneği (UBED) Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özel çocuklar ve ailelerinin, hazırladıkları gösteriler ve çeşitli etkinliklerle şenlikte yer aldığını söyledi. Uçan, "Engelliler Haftası´nda özel gereksinimli çocuklarımızın yanlarında bulunduğumuzu, onların bizler için ne kadar değerli olduğunu göstermek istiyoruz. Çocuklarımızın ve ailelerinin birbirlerini tanımalarına ve kaynaşmalarına katkı sağlamak istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Altındağ Belediye Başkanı Balcı, engelli çocuklar için günübirlik engelli bakım merkezi ve Ankara´nın ilk engelsiz parkı projelerinin hayata geçirileceğini belirtti.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, özel çocukların kendileri açısından çok önemli ve çok değerli olduğunu ifade etti.

Altındağ Spor Salonu'ndaki organizasyonda konuşan Kasapoğlu, "Çocuklarımız, gençlerimiz bizim her şeyimiz. Özel çocuklarımız bizler için çok önemli, çok değerli. Onların daha rahat etmesi, daha mutlu olması, ailelerle birlikte ayrı bir önem arz ediyor." dedi.

"Bu şenliğin olmasının en önemli aktörü öncelikle siz değerli çocuklarımızı gönülden kucaklıyorum." diyen Bakan Kasapoğlu, "Tüm bu hassasiyetle Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, onun liderliğinde inşallah bu hizmet çıtasını, hizmet kalitesini ve sizlerin rahatlığını sağlamaya yönelik Bakanlığımızın faaliyetlerini sizler de eminim takip ediyorsunuz. Bu hizmetleri daha üst noktalara taşıyoruz." diye konuştu.

Şenliğe katılan özel çocukların ailelerine saygı ve şükranlarını ileten Mehmet Muharrem Kasapoğlu, konuşmasına şöyle devam etti:

"Uluslararası Büyük Eğitimciler ve Özel Eğitimciler Derneği ile Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenledikleri bu güzel şenlikte sizlerle beraber olmanın verdiği mutluluğu sizlerle paylaşmak istiyorum. İyi ki varsınız. Biz sizlerin varlığıyla, sizlerin bizimle beraber olmasıyla daha mutlu oluyoruz. Sizlere ne kadar hizmet edersek o kadar mutlu oluyoruz. İnşallah daha çok hizmet ederek, hep birlikte mutlu olacağız."

Dernek Başkanı Uçan, Sayın Bakanımız Kasapoğlu'na plaket takdim etti.

Açılış töreni ve öğrencilerin gösterilerinden sonra, Altındağ Örnek stadyumunda devam eden, şenlikte öğrenciler doyasıya eğlendiler. Atletizm yarışmaları yapıldı, yarışmalara katılan tüm öğrencilere madalyaları verildi. Halat çekme, yumurta taşıma, çuval yarışı gibi eğlenceli etkinliklerle coşan öğrenciler, gün boyunca kendileri için hazırlanan eğlence parkurlarında gönüllerince eğlendiler. Öğrenciler jonglör ve sihirbaz gösterilerini ilgiyle izlediler.