1920x300

Göçmenlikten Kardeşliğe Eğitim Köprüsü Projemizin Kapanış Törenini Gerçekleştirdik.

69

Altındağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile Uluslararası Büyük Eğitimciler ve Özel Eğitimciler Derneğinin (UBED) ortaklaşa yürüttüğü "Göçmenlikten Kardeşliğe Eğitim Köprüsü" adlı AB projesinin kapanış ve ödül töreni 15 Mayıs 2019 tarihinde Battalgazi Ortaokulu gösteri salonunda gerçekleştirildi.

Altındağ ilçesindeki okullarda öğrenim gören Suriyeli öğrencilerin okul hayatına uyum sağlanmasının artırılması ile velilerin toplumsal yaşamdaki sorunlarının azaltılmasına katkı sağlayan  projede çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi. İlkokul öğrencilerimiz için ödüllü resim yarışması, ortaokul öğrencilerimiz için ödüllü kompozisyon yarışması, tiyatro gösterisi, veliler ve öğrencilerle birlikte Ankara tarihi mekanlar gezisi ile velilere yönelik ödüllü yemek yarışması proje kapsamında gerçekleştirildi.

Kapanış ve ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim müdürümüz Şefika BİÇER, "Altındağ ilçesinin göçmenleri kucakladığını ve bunun insanlık ve din olgusundan kaynaklandığını, göçmen kardeşlerimizin Bizimle uyum içinde yaşamalarına katkı vermemiz gerekiğini" belirtti.

Uluslararası Büyük Eğitimciler ve Özel Eğitimciler Derneği Başkanı Dursun UÇAN konuşmasında "2019 verilerine göreTürkiye genelinde 3.606.208, Ankara'da  ise 91.312 geçici koruma altında bulunan Suriyeli bulunmaktadır. Ankara'da bulanan göçmenlerin yarısına yakını Altındağ ilçesinde yaşamaktadır. Altındağ, göçmen öğrencilerimizin sorunlarını birebir yaşamaktadır. Bizler, proje kapsamında göçmen öğrencilerimizin ve ailelerin uyumlarını artırmak adına faaliyetlerimiz gerçekleştirdik ve bunları başarıyla tamamladık." dedi.

Açılış konuşmalarından sonra Battalgazi Ortaokulundan Türk ve göçmen öğrencilerin ortaklaşa hazırladıkları tiyatro oyunu sergilendi. Resim, kompozisyon ve yemek yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Resim yarışmasında dereceye giren resimler, fuaye alanında sergilendi.